13. Bölüm Sendromu

Neredeyse bir yıldır falan bu yazıyı yazmak için bekliyorum. Ama bu sefer üşengeçliğimden değil tamamen kendimi bu yazıyı yazmaya hazır hissetmeyişimden kaynaklandı. Hâlâ daha bu yazıyı yazmaya kendimi yeterli göremiyorum neden bilmiyorum. 

Neyse iç sesimi susturup konuyla ilgili yazmaya başlıyorum. 
13. Bölüm sendromu tamamen benim uydurduğum bir şey. Nereden çıktı peki? K-Dramaları izlerken sizlerde de oluyor mu bilmiyorum ama 16 bölümlük dizilerin genellikle 13. bölümünde cereyan eden başrol kız ve erkeğin saçma sebeplerden ayrılmaları beni sinir ediyor. İstisnalar olsa da genellikle tüm dizilerde bu böyle. 14 ve hatta 15. bölümlerde ha barıştı ha barışacak durumu yüzünden sinir krizleri geçiriyorum. Bu durum haliyle nadir de olsa beni diziyi yarım bırakmaya meylediyor.

Sadece 16 bölümlük dizilerde olmuyor 20 bölümlük dizilerde 17. bölüm gibi diğerlerinde de bir kaç bölüm kala işte. Anlamışsınızdır ne demek istediğimi :) 

Entrikalı dizileri bir nebze olsun anlayabilirim ama romantik komedi tarzında çekilen dramalar için buna anlam veremiyorum. İzleyiciyi eğlendirmeyi amaçlayan her dizi neden belirli bölümde drama bağlamak zorunda? İşte bunu yapmayan istisna dramalar ise gönüllerimizde bambaşka yerlere gelen diziler oldu aslında. Ya da yapsalar bile o kadar kaliteli ve güçlü dizilerdi ki bu yaptıkları bile gözümüze batmadı. 

Yakın zamanda izlediğim, izlerken sonlara doğru içimi şişiren dizilerden bazılarını aşağıya yazdım. 
Sensory Couple 
Heart to Heart 
King of High School
Birth of a Beauty
Can You Hear My Heart
Big Man

Sizleri de izlerken deli eden diziler varsa aşağıya yorum olarak bırakmayı unutmayın.
Şimdiden iyi bayramlar dilerim ^^

Sevgiler...


6 yorum:

  1. Acikcasi love rain de ölecek gibi hissediyordum hic gecmiyo o bolum hic bitmetecemis gibi gelmeye basliyordu ve yanlis hatirlamiyorsan bu olay ilk 14 le 15.bolum arasi basladi offf çok kötuydu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Love Rain 'i izlemediğim için bilmiyorum. 13. bölümde ayrılık sinyallerini yakıp 14 e sarkıttıkları da oluyor Love Rain de örneklerden biri demek ki :) Yorumun için teşekkürler.

      Sil
  2. Birth of a Beauty son 5 bölümde baydı üç bölümü aştı bence :) Baymak demişken ben en çok bayılmayı My Fair Lady de yaşamıştım. Söyleyebileceğim şu tüm dizi gel git ve hatta abartmıyorum tüm diziyi "13. bölüm sendromu" üzerine kurgulamışlar :) Son olarak tek değilmişim, fikrine katılıyorum ciddi anlamda bende 13. bölüm sendromu yaşıyorum sık sık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. My Fair Lady 'yi Yoon Eun Hye sevgim yüzünden izlemiştim ama bu kategoriye sokabilir miyim o diziyi çok emin olamadım :) Ama sürükleyici bir dizi olmadığını da hatırlıyorum haklı olabilirsin ki çoğu kişi de senin gibi düşünüyor.
      Benim gibi düşünenlerin olmasını görmek sevindirici. ^^ Yalnız değiliz :)

      Sil
    2. Ben de severim Yoon Eun Hye'yi ama o bile kurtaramadı o diziyi. Degil sürükleyici olmak akmıyordu bile. Yine de izledim ve pişman değilim :)

      Sil
    3. Ben yayınlandığı zaman izlemiştim hafızam da balık hafızası olduğu için hatırlamakta güçlük çekiyorum :D Ama çoooook sıkılmadım ilk bölümlerde sonradan biraz itikleyerek izlemiştim :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma