Interstellar (2014)

Dikkat bu yazı aşırı övgü içerir! :)
Dünyayı kurtarmak isteyen Amerikalılar bu sefer gerçekten güzel bir işe imza atmışlar. 
2014 'te vizyona girdiğinden beri herkesin dilinde bir Interstellar harika, başyapıt vs sözleri eksik olmuyordu. Bu kadar övecek nesi varmış diyerek 'hemen' izledim filmi :)

İzledikten sonra bir yandan neden daha önce izlemedim diye hayıflanıp bir yandan da neden izlediğime hayıflandım. En iyi filmi izlemenin hüznü çöker ya insanın içine işte o öyle bir ruh hali içerisindeyim anlayacağınız.

Filme genel itibariyle baktığımda yaklaşık 3 saatlik bir filme göre durağandı aslında. En heyecanlı sahneler ikinci yarıda başladığı için ilk yarısı özellikle daha durağandı. Ama barındırdığı ögeler ve zaman-mekan kavramlarının anlatılışı hesaba katıldığında epey sağlam bir film çıkmış diyebilirim. 
İzledikten sonra bir hafta falan etkisinden çıkamadığımı söylersem abartmış olmam. Blogumun sıkı takipçileri bilir zaman kavramını bu şekilde farklı işleyen filmleri kitapları bir başka seviyorum.


Zaman kavramına ek olarak sevdiğim bir başka konu olan evrenler arası durumlar da işin içine girince şu ana kadar en beğendiğim film Inception ile yarışır seviyeye geldi. Yine de Inception bir tık daha önde çünkü filmi anlayacağım diye bittiğinde baş ağrısıyla kalktım ekran başından.

Sanırım Matt Damon ve Jessica Chastain NASA 'nın reklam yüzleri olmuşlar. Interstellar 'dan sonra The Martian (Marslı) filminde de gördüğümüz oyuncuları artık NASA bünyesinde görmeye alıştık.

Konuyla ilgili bilim adamlarının 'yahu bu kadarı da olmaz' dediği durumlar varmış araştırdığıma göre ancak izleyici olarak beni mest etti. Zaten kurgu olmasa film değil belgesel derdik adına. Gerçeklik payını hesaba katmam ben diyorsanız, seversiniz bence :)

Çok övdüm değil mi? Ama yazının başında uyarımı yaptığıma göre bana kızamazsınız ^^
Henüz izlememiş ama beyin yakan film arayan arkadaşlarım için güzel bir öneri olduğuna inanıyorum. İzleyen arkadaşlarım umarım sizler de benim kadar sevmişsinizdir. İzleyen arkadaşlarım yorumlarını esirgemezlerse sevinirim.

Sevgiler... 

15 yorum:

  1. Bende izlemiş ve bayağı bir sevmiştim, sinemada izlemekte bir başka olmuştu gerçekten. Şimdi senin yazdıklarını da okuyunca tekrar bir izleyeyim diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledikten sonra ben bunu neden vizyondayken sinemada izlemedim diye söylendim durdum.
      Gerçekten sinemada izlenmeyi hak ediyormuş :)
      Vakit problemin yoksa izlemelisin :D

      Sil
    2. Hazır sömestra da girmişken her şeye vaktim var sanırım mutlaka izleyeceğim yine :)

      Sil
  2. A SPACE ODESSY - STANLEY KUBRICK SEYRETMENİZİ TAVSİYE EDERİM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vakit bulup izlemeye çalışacağım. Teşekkürler öneriniz için.

      Sil
  3. Kesinlikle anlattığın kadar güzel bir film. Ben de ilk çıktığında izlemiştim ve hala aklıma geldiğinde "vay be, ne filmdi" diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığını bilmek ne güzel ^^
      Gerçekten abartılı nidalar eşliğinde bitirdik filmi kardeşimle :D

      Sil
  4. Bu filmin soudtracki çok iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde bu tarz filmlerde dikkat etmem ama benim de dikkatimi çekmişti iyi olduğu :)
      Tabii filmin heyecanından ne duyduğumu şuan hatırlayamıyorum :D

      Sil
  5. Sanırım çok beğenilen yapımları izlemekten çekiniyorum :D Çünkü hala izlemedim, beğeneceğimi düşünüyorum ama bu kadar beğeni karşısında emin olamıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı çekince bende de var. Bu filmi izlemek için de beklediğim zamanı fark etmişsindir :D
      Yukarıda anlattığım tarz da konuları seviyorsan bir şans ver derim ama bu konuları pek sevmiyorsan zaten hoşuna gideceğini sanmam :D

      Sil
  6. Filmin başı çok ağır olduğundan yarıda bırakmıştım. Ama şimdi yazını okuyunca bir kez daha izlemeliyim dedim kendime :)) Özellikle bu cümleden sonra.. "En heyecanlı sahneler ikinci yarıda başladığı için ilk yarısı özellikle daha durağandı."

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarısında bu kadar övüldüğüne göre sonrası iyidir inşallah diye geçirmiştim aklımdan. Neyse ki 3 saatin hakkını verdi benim için :D
      İzlersen eğer sonrasında tekrar konuşmak isterim seninle bu konuyu :D

      Sil
  7. Bu filmi izlerken beynim yandı. Ama çok güzelde senarist neler düşünmüş böyle dedim. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz filmleri seviyorsan eğer şu yazıma da göz atmanı tavsiye ederim ^^ Uyarılı olan spoiler satırları hariç :D
      http://kahveminkokusu.blogspot.com.tr/2015/01/predestination-2014.html

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma