Tırnak Problemi

Bir maruzatım var sevgili okuyucularım. Umarım bu yazıyı okuyup bana faydalı olabilecek bilgiler verebilir beni bu durumdan kurtarabilirsiniz. Başlıktan anladığınız üzere sorun tırnaklarım. Herkes tırnağının kırılmasından şikayet eder ben ise ayrılmasından şikayetçiyim. Keşke benim tırnak yapım da kırılma eğiliminde olsaydı da ayrılmasaydı. 

Özellikle sağ elimin iki tırnağı yaprak şeklinde ikiye ayrılıyor. Her ne kadar dipten kesip bu durumu düzeltmeye çalışsam da yaklaşık 3 - 4 aydır bu şekilde geziyorum. Resimde özellikle orta parmağımın tırnağında çok net görünüyor.
Aslında bir ojenin tırnaktan nasıl da çıkmayıp bu kötü görüntüyü oluşturduğunu yazmak için çekmiştim bu resimleri. Kısmet bu yazıyaymış o ojeyi de sizlere anlatacağım ama öncelikli olan tırnaklarım. Nasıl kötü olduğunu görmüşsünüzdür. Tırnaklarımın böyle ayrılması günlük yaşantımda gıcık edici bir durum. Sürekli bir yerlere takılıp daha da kötü oluyor. 

Yiyip içtiklerimden mi acaba deyip çok az tükettiğim yumurta ve et ürünlerini kendi bünyeme göre epey arttırdım bu aralar ama yine de fayda etmedi. Belki temizlik malzemelerinden kaynaklıdır diye yapacağım işleri eldivenle yapıyorum ama o da kar etmiyor...

Zamanında flormar 'ın tırnak sertleştirici bir ojesini aldım o da işe yaramadı hatta daha kötü olmuştu. Yanı sıra limon kabuğuyla ovalamak da biraz yıprattı diye hatırlıyorum. Kötü olduğu için tekrar denemeye cesaret edemedim.

Bu konuda bana yardımcı olabileceğiniz bitkisel ya da kişisel bakım ürünü varsa mutlaka aşağıya yorum olarak bırakın. Belki benim gibi sorunu olanlar da faydalanabilir. Şimdiden teşekkür ediyorum. :)

Sevgiler...

4 yorum:

  1. Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım,bi kan değerlerine baktırsan Allah korusun bazı hastalıklar ve vitamin eksiklikleri sebep olabiliyor.Tiroid bezlerinin normal çalışıp çalışmadığınıda kan testinde söylerler.Yoksa birşey,doa kozmetikte satılan saf keratin iyi gelebilir ama araştır muhakkak.Keratin saç ve tırnağa iyi geliyor.Allah şifa versin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hemen cevap veremedim kusura bakmayın ama hemen okumuştum yorumu. Dediğiniz gibi kan tahlili vs yaptırmak için gün aldım drdan. Özellikle söyleyeceğim bu problemi de. Çünkü artık yediğim içtiğimle pek alakalıymış gibi durmuyor. Eğer doktor bununla ilgili bir şey söylerse sizinle de paylaşırım :)

      Sil
  2. Selam,
    Bana kalırsa hiç kan testine falan gerek yok. Çünkü aynı sorunu birçok defa ben de yaşadım. Tırnaklar yediklerimizden ve ojelerden dolayı güçsüzleşiyor. Bunun tek ve kolay çözümü de limon. Limonla tırnaklarını ovun. İstediğiniz her zaman yapabilirsiniz. Salata yaptıktan sonra bile kalan limonu tırnaklarıma sürüyorum. İnanılmaz toparlandı ve sertleşti tırnaklarım. Bir de zaman zaman bırakın hava olsun bir ayda bir hafta falan detox gibi düşünün.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, aslında kan testi çok mantıklı yazımda da dediğim gibi limonla bi kez yaptım dediğinizi ama daha da kırılmaya başlamıştı. Ben de tekrar cesaret edemedim. Bugün bi denerim olmazsa zaten haftaya da doktora gitmek için gün aldım olmazsa ordan bi sonuç çıkar belki. Cevabınız için teşekkürler. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma