Hwarang (2016-2017)

Bu diziye başlama sebebim Go Ara. O olmasa izler miydim? Pek sanmıyorum. Ah bir de Moon Lovers 'tan sonra tarihi dizilere biraz daha sıcak bakıyor olmam da azıcık etkili olmuş olabilir.

Başlamadan önce acaba sever miyim, diye çok düşündüm ama daha ilk bölümde Lee Kwang Soo 'yu görmek diziye bağladı beni. Eminim çoğu kişiyi de diziye bağlayan odur. Tahmin ettiğim üzere gelişen olaylar sebebiyle de yürek burkan sahnelerin olması diziye olan yaklaşımımı da etkiledi 2. ve 3. bölümden. 

Kim ne derse desin Park Seo Joon bence kesinlikle dram yapımlarının başrol adamı değil. Koyun bu güzel çocuğu ikinci adam olarak romantik komediye bakın nasıl sevip destekleyeceğim. Ama maalesef ki She Was Pretty 'de düşündüğüm her şey Hwarang için de geçerli. Sadece dram oluşundan da değil bence PSJ'u başrol olarak görmek istemiyorum. Özellikle dramada çok durgun kalıyor, inandırıcılığını kaybediyor bu yüzden de. Sizin düşüncelerinizi de bu konuda çok merak ediyorum lütfen yorum bırakmayı unutmayın bunun hakkında. 

Go Ara ise her yere yakışıyor ama en çok deli kız rollerine. Bana göre asıl çıkışını yaptığı Who Are You? (2008) 'dan beri severek takip ettiğim güzelliğine hayran kaldığım ender oyunculardan biridir. Hele gözlerinin elası yok mu... Malum Kore'de renkli göz ender durumlardan biri. En belirgin ve yakışan isimlerin başında Go Ara 'yı rahatlıkla yazabiliriz. 

Ya sen ponçik bir prens misin 💕 Daha önce izleyenler bilir. Hong Gil Dong 'da aynı böyle başlamıştı. Halktan ve fakir esas kız ve oğlan, esas kızı seven bir de prens. Zamanında HGD severler ve Prens destekçileri olarak ikiye ayrılmış izleyicilerden biri olarak söylemeliyim ki ilk bir kaç bölüm aynı HGD dizisindeki gibi buradaki prense de gıcık olacağımı düşünmüştüm. Ama Hwarang 'ın erkek başrolünün bana göre sevimsiz oluşu bu dizideki prensin değerini kat be kat arttırdı. 

Dizinin diğer erkek oyuncularını ben sevdim hatta gıcık role sahip Ban Ryu 'yu bile ilk bölümden sevdim :) Kusura bakmayın kıyaslama yapacağım yine ama Moon Lovers 'taki prenslerle olan gönül bağını bu dizide maalesef kuramıyorsunuz. (Yakın tarihlerde ve tarihi dizi oluşu sebebiyle kıyaslama ihtiyacı hissettim.) Ama buna karşılık dizinin neredeyse her bölümünde gülecek muhakkak ki bir şey buluyorsunuz. Tüm olumsuzluklarına rağmen. Bu açıdan da diğer tarihi dizilerden üstün tutabiliriz. 

Ah bir de izleyenlerin büyük çoğunluğu Moon Lovers 'taki BaekHyun  ile Hwarang 'daki BTS V 'yi ister istemez karşılaştırıyordu. Ben de izleyen arkadaşlarıma twitter da sordum ve yine içinde benim de olduğum çoğunluk BaekHyun 'u seçti. Ayrıca söylemeden geçmek istemem Min Ho bu dizide çok tatlı olmuştu. Hatta ve hatta izlediğim dizileri içinde en sevdiğim Min Ho 'yu burada gördüm diyebilirim. :)

Bence Hwarang'ın en değerli ve diğer dizilerden ayıran özelliği finalde izleyiciyi ters köşe yapmasıydı.  En azından benim beklemediğim tarzda gelişti olaylar. Ha tüm olayın son bölümde finale bağlanması klasik kore dizilerinin olmazsa olmazı olduğu için buna değinmiyorum :) İzlemeye değer bulduğum tarihi dizilerden biri oldu Hwarang. Henüz izlemediyseniz bir şans vermenizi öneririm. 

Sevgiler...

4 yorum:

  1. yaaa ben hala başlamadım inanır mısın!!! aslında bu aralar performanstan düştüm hiç bi kore dizisi izlemiyorum. yeni bi diziye başlayamadım bi türlü! resmen hayatımda bi eksiklik! bi an önce hwarang'a başlamalıyım sanırım çünkü kadrosuyla bile tam bir gözlere şenlik durumu^^

    YanıtlaSil
  2. Yaaa sahi mii :(
    Seversin bence sen bunu hem eğlenceli hem kadrosu güzel heheh Ama daha şiddetle tavsiye edeceğim diziler olabilir mellycim yine de sen bilirsin

    YanıtlaSil
  3. Ben bu diziye başlamayı göze alamadım daha.Uğrayacağım hayal kırıklığından korkuyorum çünkü.Park Seo Joon'a bayılıyorum ama bu dizide beklediğim performansı gösteremezse soğuyabilirim.
    Bu arada sizi mimledim.Göz atarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyyy yıllar oldu herhalde mimlenmeyeli çok heyecanlandım şuan hemen gidip bakıyorum. Çok teşekkür ederim beni seçtiğiniz için :)
      Ya valla ben çok sevmiyorum diye mi gözüme çok battı yoksa gerçekten bu rolün adamı mı değil çözemedim. Ama ikisinin de etkisi var sanırım. Bu dizide daha da yerlerdeydi karizması bence.
      Yine de siz bilirsiniz . Bir hanımefendiye Oppası asla sevimsiz gelmez sonuçta hehehe

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma