Gaksital / Bridal Mask

GAKSITAL


Malumunuz 'Gakşital' ilk çıktığı zamanlar herkes tarafından çok övüldü. Nereye baksam bir gaksital spoisi nereye baksam Lee Kang To yazısı gördüm. Ben de çok övülen 'popi' olan şeylerden uzak durduğum için bu zamana kadar izlemedim. Hatta çevrilirken sanırım başladım ama ilk bölümü izleyip bırakmıştım.
Arada kalmış bir tarihi anlatması hoşuma gitmemişti bir de çok aksiyon gibi gelmişti.
Her neyse sonuçta izledim ve genel olarak beğendim. Finali hariç :)

Yasal olmayan uyarı: Buradan sonrası bol spoi içerir :)

Joo Won (Lee Kang To): Diziye çok yakışmış. Joo Won'u bir dizide hem dibine kadar iyi hem de kötü izlemek hoşuma gitti.
Bazı sahnelerine çok ağladım. Şu haşlanmış patates sahnesi mesela

Abisiyle olan nerdeyse çoğu sahnesi beni mahvetti. Güzel de oynamış kerata :P Ama gülerken bir başka yakışıklı olmuyor mu bu ya ^^ (Aslında buraya kalp yapacaktım ama eskaymak faktörüyle yapamıyorum -_- )  

Park Ki Woong (Shunji) : Kang To 'dan daha ne kadar kötü olunabilir ki dediğim noktada Shunji girdi devreye. Epey bir sövdüğümü inkar edemem. Her başarısızlığından sonra üstlerine 'özür dilerim bir dahaki sefere başaracağım' diyip bu işte sebat edemeyeceğini bir türlü idrak edemedi. En sonunda Boon Yi'yi kazara öldürmese yine de Maskeli'nin ve diğerlerinin peşini bırakmazdı eminim. Diziye başlama sebebimdi Shunji 'nin Mok Dan'a  olan aşkı. Hatta Shunji'nin kendisi. Full House'da o kadar sevdim ki bunda da izliyip oyunculuğunu göreyim dedim.




Jin Se Yun (Mok Dan / Boon Yi) : Bu kıza ısınamadım ben. Tamam sevimliydi falan bazen ama neden bu kızı oynattıklarına anlam veremedim. Dizi süresince kızın başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi, işkenceler gördü bana mısın demedi, gitti son bölüm tek kurşunla öldü -_- Sırf acıtasyon olsun diye öldürdüler kızı resmen. Dizinin finalini beğenmememde en büyük etken bu oldu. 


Ahn Hyung Joon (Katsuyama) : Dizinin efsane japonu <3 Bayık bakışlı japon yarim  :)
Dizi süresince poker face dolaşıp durmasını saymazsak favori karakterim oldu. Kılıç en çok onun eline yakışmış. Ueno Rie 'ye olan karşılıksız aşkıyla her şeyi yapabilecek bir adamdı. Kıyamadığım kavuşamadı sevdiğine. Çok üzüldüm bu ikisinin son sahnesine -_-

Han Chae Ah (Ueno Rie) : Rolüne bence cuk oturmuştu. Yıllar önce kendisini kurtaran Kang To'yu aklından çıkaramamış. Joson'lu olduğu için değil bu karşılıksız aşkı yüzünden neredeyse hayatından olacaktı. Shunji gibi sevgisinin kölesi olmadı, bu açıdan bakarsak karakter çok iyiydi. 

Dediğim gibi dizi genel olarak iyiydi, dövüş sahnelerini falan sevdim. Biraz da bizim insanımızı, geçmişimizi hatırlattı bana bu açıdan da çok dokunaklıydı.
Herkesin övdüğü kadar ben övemeyeceğim ama yine de izlettirilmesi gereken dizilerden oldu benim için. 

8 yorum:

  1. Oyy oyyy Kaang To yaaaaa :( Ay lab youuuuu ♥___♥
    Hem sen niye onun pembe gömlekli gifini koydun :P Kıskanıyorum amaaa :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin için koydum beybem o resmi ^^ Kıskanma yani

      Sil
  2. O capona yazık amaaa :D ♥ Ulannuriyeyi de son bölümde sevdim haha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yazııık -_-
      Ulannuriye mi Allah seni nası biliyosa hahahhaha çok iyiydi

      Sil
  3. Meğer oppa için dizi izleyen biriymişsin hiç yakıştırmadım sana cıkcıkcık :P

    Tarihi yapımlarına karşı büyük bir zaafım var bu Korelilerin (: Japonların tarihi dizilerine daha hiç bakmadığımdan ses etmiyorum (:

    Ben çok sevdim diziyi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eneee ifşa oldum ya la :P

      Ben de sevdim. Tarihi dizileri indirip izleyene kadar benim gıcıklığım. :D

      Sil
  4. Genel olarak dram-aksiyon ağırlıklı diziler izlemesem de bu diziyi izlemiş ve çok sevmiştim. Lee Kang To'nun da yeri ayrı ama ben shunji'yi çok sevmiştim. Öldüğünde nasıl üzüldüm bilemezsin.
    Son olarak da o patates sahnesinde kimse pek ağlamamış ama benim en çok ağladığım sahnedir. Bana çok ama çok samimi bir sahne geliyor. İlk defa bir gaksital yazısında benim gibi o sahneyi yazan birini buldum, sevindim:))

    YanıtlaSil
  5. Sensiz Bu Gözlerim Görmez Olsun

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma