Tatlı Bela - Jamie McGuire


Amerikan filmi tadında romantik bir kitap okumak isteyenlere şiddetle önerilir.
Bu tarz kitaplara 'young adult' deniyormuş ben de yeni öğrendim.

Detaya girmeden de konusundan bahsetmek istiyorum. 
Abby ebeveynlerinden kaynaklı sorunlar yüzünden her şeyi geride bırakıp üniversiteyi evinden uzakta okumaya karar verir. Hayatını tam düzene oturtmuşken karşısına Travis çıkar. Travis ufak tefek dövüşlerle harçlığını çıkartan birisidir. Bunun yanı sıra bir kızla ikinci bir geceyi de geçirmeyecek boyutta çapkındır. Travis, Abby'i görünce artık hiçbir şey ikisi için de eskisi gibi olmayacaktır. 

Travis kötü çocuk olarak gösterilmiş tanıtımda ama aslında içinde çok romantik bir o kadar da sevdiğine sonuna kadar sahip çıkan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Kardeşimin baskısıyla aldığımız ama onun okumayıp benim bir çırpıda okuduğum bir kitaptı. Konusu basit ama yazar kitabı o kadar akıcı bir dille yazmış ki isteseniz de bırakamıyorsunuz.

Tatlı Bela Abby'nin ağzından anlatılmış kitabın devamı niteliğinde çıkan Ayaklı Bela ise Travis'in ağzından aktarılıyor. Bu açıdan da ilginç geldi. Ayaklı Bela'yı okumaya can atıyorum ama araya bir kaç kitap sıkıştırmak istiyorum. İlk kitabın sonu bence yerindeydi. Yazara yeterli gelmemiş demek ki bir de bunun 3. kitabı -Türkçe ismi ne bilmiyorum ama-  'A Beautiful Wedding' de yazmış. Yaza doğru çıkacakmış. İlgilenenlere duyurulur. :)

Tatlı Bela'nın kapak tasarımı güzeldi ama Ayaklı Bela'nın kapağı hiç hoşuma gitmedi. Fazla ergen işi olmuş, albenisi yok. Umarım  'A Beautiful Wedding' in tasarımı daha güzel olur. Gördüğüm kadarıyla Almanya'nın kapak tasarımı çok çok güzel olmuş. Ülkemizde de böyle çıksa çok mutlu olurdum ^^

Not: Resim Beautiful Disaster TR facebook sayfasından alınmıştır.

Bu aralar kitapların filmleri malum pek revaçta. Kitabın hayranları Beautiful serisine de film gelsin istiyorlar. Araştırırken hayran yapımı resim ve videoların Travis olarak Teen Wolf'un Jason'ını seçtiklerini gördüm. 
Başta pek hoşuma gitmemişti ama bu giften sonra benim bile içime sindi. :)

Kitabın ufak tefek olaydaki durumu tasvir sorunları vardı artık anlatım bozukluğu mu denir tasvir yanlışlığı mı emin değilim ama bu tarz hatalardan kitapta bir kaç yerde yakaladım. Kurguyla meşgul olduğum için çok da kafama takmadım.
Zaten çerezlik bir kitap öyle aşırı beklenti içerisinde olmazsanız keyif alabileceğinizi umuyorum.

Sevgiler...



2 yorum:

  1. Bu seriyi bitireli çok olmadı, gerçekten inanılmaz bir seriydi. Çoğu arkadaşıma okuttum ve hepsi bayıldı :) Son kitabını okumadıysan, okuyup yorum yapmanı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle tarzının en iyi kitaplarından biri diyebilirim ^^ Henüz Ayaklı Bela ve Belalı Düğünü okumadım ama yakın zamanda okumayı düşünüyorum inşallah bir aksilik çıkmazsa. Umarım o zamana kadar blogumu unutmaz ve yorumumu takip edersin :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma