7. Kocaeli Kitap Fuarı Hüznü

Şimdi böyle başlık attığım için fuara gidebildiğimi ama ayrıldıktan sonraki hüznümü yazdığımı sanmış olabilirsiniz ama fuara gidemedim. 
Kitap fuarına ilk defa geçen yıl gitmiştim. 5-6 kitap almıştım keseme göre olanlardan. Hiç kitap almasam bile o atmosferde bulunmak gerçekten çok güzeldi.

Ama aklımda bir soru var o zamandan beri. Bu konuda pek kültürüm olmadığı için size şunu sormak istiyorum.  Bu fuar alanında neredeyse tüm yayın evlerinin olmasının yanı sıra  fiyatlarının da bir albenisi olması gerekmez mi? Yani internet sitelerinde satılandan bile daha pahalı olan bir kitabı fuardan almanın mantığı nedir? Yazarı oradaysa ve imza alınacaksa amenna ama değilse gösteriş falan olmalı amaç.

Elbette ki fuarlara gidilmeli, yazarlarla tanışmalı, sahaflara uğramalı, söyleşileri dinlemeli ve kitap alınmalı hem de sürüsüyle ama yayın evleri kitap almamıza resmen müsaade etmiyor. 

Hem hayıflanma hem de fuara gidememenin verdiği hüzünle yazılmış bir yazı oldu. Umarım sizler fuar fuar gezip, bir sürü kitap alabilenlerden olursunuz ^^

Sevgiler...

6 yorum:

  1. katılıyorum izmir fuarı da fiyatlar yönünden farklı değildi. şahsen boşu boşuna gitmiş olmamak için birkaç kitap alıp çıktım, diğer almak istediklerimi internetten sipariş vermeye karar verdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu uçuk fiyatlar her fuarda böyleymiş. Gidenlerin yorumlarını okuyorum da :/
      İnşallah yayın evleri de hatalarını anlarlar.

      Sil
  2. Uzun zaman oldu kitap fuarı görmeyeli. Ve en son kitaplar çok ucuzken gitmiştim. Bence yayın evleri instagramda kahveli kitap fotosu paylaşmak adına kitap okuyanlara hitap etmeye başladı, biz kitap severler kimsenin umurunda değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın o konuda. Maalesef bunlar da tüm kitapların fiyatını arttırdı sanki. :(

      Sil
  3. Valla ben bu sene sadece Sabahattin Ali ve Gece İle Şafak kitabını aldım yayın evi stantlarından. Sabahttin Aliler her yerde aynı fiyat zaten diğeri de hak eder yani pişman değilim :D Ve yazına sonuna dek katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o kitaplarda çok fark olmuyor. Elin boş dönmemene sevindim :*

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma