Kızılderili ve Çingene - Susan McBride // Okuyucu Yorumu


Sosyal medyada var olan kitap çekilişlerini görmüşsünüzdür. Müptelası olmayan kitapsever kalmadı herhalde. Ben de bir kaç ay önce Eksik Parça yayınlarından beşli kitap seti kazandım.Ve ilk durağım da Kızılderili ve Çingene oldu. Diğer kitaplar hakkında bir fikrim yok ama ben ilk duraktan memnun ayrıldım. ^^ Teşekkürler Eksik Parça deyip yorumuma geçeyim.



Bir yanda 1930'larda yaşayan Kızılderili bir ailenin oğlu olan Hank'i görüyoruz. Kabilesinin olduğu toprakları terk edip hayatın farklı güzelliklerini görme hevesiyle büyükşehire gelir.  Burada bir sirkte hayatının aşkı Nadya ile tanışır. Nadya ile bir aile kurmayı planlayan Hank, istemeye istemeye, yeterli parayı toplayabilmek için atalarından miras kalan doğaüstü güçleri kullanmaya başlar. 
Diğer yanda da günümüzde yaşayan Gretchen 'ı, kardeşlerini, kızını ve Tanrı misafiri bir adamı görüyoruz. Gretchen görme engelli ikiz kız kardeşleriyle birlikte ücra bir kasabada yaşar. Bir gün kopan kasırganın ardından bahçesinde bir adam bulur. Adam kim, oraya nasıl geldi? İşte bu soruların cevabını ve iki ailenin arasındaki bağı merakla okuyorsunuz. 

Bir ailenin dört kuşağı anlatılıyor. Ancak bu gözünüzü korkutmasın. Yazar büyük bir ustalıkla birbirine bağlamış. Kuşaklar arasında gezerken merakla sonunu bekliyorsunuz. Yanı sıra yazarın betimlemelerini de beğendim ben. Olayları, mekanları gözünüzde çok rahat canlandırabiliyorsunuz

Kitabı, konusunu ve yazarın üslubunu sevsem de akıcılık için aynı şeyi söyleyemeyeceğim sanırım. Bazı bölümleri okurken sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Ancak merakta bırakan unsurlar kitabı yarım bırakmama engel oldular. 

Neden bilmem bana Sarah Jio 'nun kitaplarını anımsattı okurken. Saf anlatımlı ve tahmin edilebilir olduğu için belki bilemiyorum.

Kızılderililerin doğaüstü güçleri, aile içi buhranlar, yaşanamamış aşk hikayelerinin ve bol bol sevginin anlatıldığı bir kitap. Durağan, mistik, okurken yorulmayacağınız bir kitap arıyorsanız bu soğuk kış günlerinde, fırtınalı temasıyla size rahatça eşlik edebilir. 

Sevgiler...

5 yorum:

  1. blog keşif etkinliğinden geliyorum.Bloğunuzu yeni tanıdım ve takibe aldım yeni yayınlarda ve yorumlarda görüşmek dileğiyle:) Bende beklerim sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin sefalar getirdin. ^^
      Hangi keşif etkinliği acaba merak ettim de. :) Ben de bloguna uğrayacağım mutlaka.
      Kitaplarım için de teşekkür ederim. Kesinlikle okumak en güzel bir şey :)

      Sil
  2. Kitap setin hayırlı olsun. Kitap okumak çok güzel:)

    YanıtlaSil
  3. 5li kitap seti miii ♥_♥ hiç kıskanmadımm T_T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evetttt :)
      İnşallah sen de yeni yıl çekilişlerinden birini kazanırsın ^^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma