Can You Hear My Heart (2011)

Tam anlamıyla yıllar sonra izledim diziyi. Başlarken çok heyecanlıydım çünkü herkesin beğendiği, olumsuz yorumunu görmediğim bir diziydi. Ben de memnun kalmasına kaldım ama...

İzlemeden önce konusunu vs okumadığım için konusunu piyanoyla bağdaştırmıştım. Yani çocuk sağır ama kıza piyano çalmayı öğretecek herhalde diye 30 bölüm bekledim -_- Bir bölümde sağ olsunlar beni kırmayıp böyle bir sahne çekmişler. 


Bu açıdan biraz beklentilerimi karşılamadı diyebilirim. Zaten ilk 5-6 bölüm hadi artık büyüsünler diye gözlerinin içine baktım adeta. Tamam bunu başından tahmin etmeliydim. 30 bölümlük dizi öyle şıp diye konunun ortasına düşürmez insanı ama bu da benim gibi sabırsız izleyiciyi meraktan çatlatıyor. E büyüdüler bu sefer de intikam konusu daha ağır bastı ve aşk hikayesi birazcık altta kaldı gibi geldi bana.

Cha Dong Joo ve ağabeyi Jang Jun Ha arasındaki ilişki takdire şayandı. Gerçekten kardeş olsalar birbirlerine bu denli bağlı olabilirler miydi bilmiyorum. İlişkilerinin tek engeli ikisinin de aşık olduğu Bong Woo Ri ydi. 

Woo Ri 'nin kalp kararsızlığına da sinir olmadım değil. Her ne kadar başrol Cha Dong Joo 'yla olmasını istesem de 2. adam sendromum baş gösterdi ve Jang Joon Ha için 30 bölüm içim acıdı. Amma ve lakin onun da Bong Woo Ri 'ye olan aşkının gerçeklik payının az olduğunu düşünüyorum. Sevgiye olan açlığını Bong Woo Ri 'den gelen ilgiyle aşk sandı sadece. Bu açıdan da çok kızdığım bir karakterdi.


Dizinin aslında en acınası karakteri büyükanneydi. Ne evlatlarından yüzü gülmüş ne kocasından ne işinden...  Bunu en iyi final bölümünde anladım. Zaten tek ağladığım sahne de büyükannenin sahnesiydi. 
( Çekmediğim dertler çile kalmadı ♫ ♬...)

30 bölüm boyunca çocukluk çağını çıkarırsak 24/25 bölüm boyunca Hwang Jang Eum 'ın tas şeklindeki saç kesimi beni çileden çıkardı. Hani iyi bir dayanağı olsa anlayacağım ama kınalı yapıncaktan hallice hali de neydi yahu.

Genel olarak diziyi beğendim. Çok çok akıcı olmasa da kendini izlettiriyor. Beklentilerim çok fazla olduğu için beni yeteri kadar tatmin etmedi. Yine de uysal ama entrikalı, mutlu ama üzücü sahneleri de olan bir dizi arıyorsanız Can You Hear My Heart size hitap edecektir diye düşünüyorum.

Sevgiler...




2 yorum:

  1. Wattpad'de @AynurDemir bunun konusunu içeren yaoi bir kitap yazmıştı sanırım, çok da eğlenceliydi. Fakat emin olamasam da sanırım orada sağır olan erkekti. -Burada da hangisi erkek belli değil ya hadi neyse ._. - Bende izlemedim herkeste övüyor ama herkesin övdüğü dizi-film'leri büyük bir heyecanla izliyorsun sonra sana o kadar da harika gelmiyor, beklenti yüksek olduğu için. Bu yüzden beklentilerini hep aşağıda tutacaksın :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah evet ya o saç yüzünden belli olmuyor. Burada da sağır olan erkek. :)
      İzleyecek olursan beklenti falan yapmadan izle. Ama daha iyi dizi de önerebilirim ^^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma