Trendeki Kız - Paula Hawkins // Yorum


Bu zamana kadar hiç polisiye kitap okumamışım galiba ve bu büyük eksiklikmiş gerçekten. Daha önce okudum mu diye düşündüm ancak hiç aklıma gelmedi. Okuması çok zevkliydi. Polisiye tarzında ilk okuduğum romanın bu kitap olması uygun oldu mu bilmiyorum.Gerçi tarzı polisiye olsa da daha çok gizem gibiydi. -Yanlış düşünüyorsam söyleyin-

Konusundan habersizken kitabı ilk gördüğümde kapağına aşık oldum diyebilirim. Belki de bu kadar çok okunmasının en önemli sebeplerinden biri kapağıdır. Gerçekten kapağı ve cildi göz dolduruyor. Kapağının yanı sıra internette dönen tanıtımların etkisiyle Trendeki Kız beni kendisini okumaya teşvik etti. 

İçeriğinden bahsedecek olursam; kitap 3 karakter tarafından anlatılıyor.3 ü de kadın karakter ve üçünün de psikolojisi bozuk, iç dünyalarında çok fazla sorun yaşayan tipler. Bu kadar çok karaktere rağmen içlerinden herhangi birine de ısınamadım. Kendime yakın hissettiğim bir karakter çıkmadı içlerinde. Özellikle ana karakter Rachel'ın sürekli alkol alıp ne yaptığını bilmeyen tavırları okurken çileden çıkardı beni.

3 Kadın da olayı kendi gözlerinden anlatıyorlar. Kitap boyunca her bölüm farklı bir zaman dilimini anlatıyor. Bu da birazcık kafanızın karışmasına, önceki sayfalara dönüp hangi karakterdi ve hangi zaman dilimiydi diye kontrol etmenize sebep oluyor. Benim için çok sorun teşkil etmedi. Belli bir yerden sonra zaten alışıyorsunuz. Ama ara verip elinize aldığınız zaman haliyle hangi karakterde olduğunuzu karıştırabilirsiniz. O yüzden ara vermeden okumanızı tavsiye ederim. Gerçi kitap kendisini elinizden bırakmanıza izin vermiyor.

Ben mi safım yoksa anlayamadım mı bilemiyorum ama yazar, olayla ilgili ürettiğim tahminlerimi hep çürüttü. Kitabı okumamış olanların keyifle okuyabilmeleri için daha fazla detaya girmek istemiyorum. Trendeki Kız ile yolculuğumuz merak uyandıran, kısa ve keyifli bir yolculuk oldu. Umarım siz de bu yolculuğa çıkabilen okurlardan olursunuz ^^


Sevgili Sawako 'nun da Trendeki Kız yorumunu okumak isterseniz TIK.

Sevgiler...


2 yorum:

  1. Şimdi tuhaf bir şekilde merak ettim gjşljhlş En kısa sürede okumalıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda merak ettirebilmiş miyim. Harika :D
      Okursan yorumunu beklerim ^^

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma