Okudum ~ İzledim Vol.2

Bu aralar kitap okumaya pek fırsat bulamıyorum. Çalışıyorum da birazcık. İşim sözleşmeli olduğundan bittiğinde okuyabileceğim inşallah ^^
Ama okuyabildiğim kitapları sizlerle de paylaşmak istedim.



İlki Piruze'ydi. Tatilde Tansaş'da denk geldim. Cep boy, ucuz ve internetteki yorumları olumlu olduğu için aldım. Kitap güzeldi ama çok durağan gitti. Bence gereksiz yerler vardı. Tüm kitap boyunca merak ettiğimiz an ise arkalı önlü tek bir sayfaya sığdırılmıştı. Bu açıdan beğenmedim. Yine de tavsiye eder miyim? Vaktiniz varsa okuyun derim. İnternette kitapla ilgili yorumlara bakarken kitabın hikayesinin aslında gerçek olduğunu öğrendim. Yazar Sinan Akyüzün röportajı için TIK.

 Kitabın konusuna değineyim de görürseniz bu neymiş demeyin. Piruze, babasının işi gereği sürekli yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşayan bir genç kız. İş gereği Şam'a taşındıklarındaysa Şamlı bir 'prense' aşık oluyor. Gelin görün ki evliliği gün be gün daha da katlanılmaz oluyor ve en sonunda çocuklarından ayrılmak zorunda kalan bir anne oluyor Piruze. Bir annenin çocuklarına olan sevgisini ve özlemini anlatıyor aslında kitap. Denk gelirseniz okuyun ama üstüne basa basa alın mutlaka diyebileceğim bir kitap değil.




Okuduğum diğer bir kitap da Sensizlik Esiyor Yüreğimde oldu. İş arkadaşımdan aldığım bir kitaptı. Yalova'lı genç bir yazarın 2. kitabıymış. Biraz ön yargılarım olsa da üslubunu beğendiğimi söylemeliyim. Her bölümü farklı bir karakterin dilinden anlatıyordu. Şimdiye kadar okuduğum kitaplardan farklıydı hatta bu tarzda okuduğum ilk kitaptı sanırım.

Bunun da konusunu yüzeysel anlatayım. Esas karakterimiz üniversiteye gidene kadar ailesi tarafından adeta yok sayılmış, zorluklar içerisinde büyümüş bir kız, adı Katty. Katty trajik bir olay yüzünden tam hayatı düzeldi derken katil oluyor. Katilliği kendine iş ediyor. Peşinde elbette polisler var. Bu iki sosyal statüsü uyumsuz kişinin yolları bir gün kesişiyor ve bir aşk doğuyor. (Klişe gibi görünebilir ama sıkmadan güzel anlatılmış.) İki taraf da ne yapacağını bilemez hale geliyorlar. Ve kitap bunun üzerinden devam ediyor. Kitabı daha da güzel kılan sonu aslında... Elinize geçerse mutlaka okuyun. Ben çok beğendim. Beklentilerimin üzerinde çıktı. 


Psychometry de izlediğim film. 
Psycometry

Art arda işlenen çocuk cinayetlerini araştıran Yang Choon Dong, bir gece gizemli bir gencin duvara resim yaptığını görür. Üstünde durmaz ama ertesi gün resimdeki yerin cinayet mahali olduğunu fark eder. Gizemli gençten şüphelenen Choon Dong genci bulup olayın aslını astarını öğrenmeyi amaçlar.
Daha nasıl yüzeysel anlatabilirim bilemedim. Spoi yapıp güzelim filmi mahvetmek istemem. Aksiyon, gizem, gerilim ve özel güçleri seviyorsanız kaçırılmayacak bir yapım. Kim Bum'un güzelliğiyle film daha da mı güzelleşmiş ne (~.^)

Ha bu arada filmde oynayan küçük kızı Oh My Lady dizisinde görmüşüz. Bu ne tatlılıktır Allah'ım... :) Ben Yu Bin'i biraz Im So Jung'a benzettim. Ne dersiniz veliahtı olabilir mi sizce de?


Sevgiler...


4 yorum:

  1. Merhaba,
    Yalovalı olarak Gizem Kayahan adlı yazarın kitabını merak ettim, ilk fırsatta alıp okumak isterim.
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim, sevgilerle.
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloguma hoş geldiniz ^^
      Kitabı okursanız yorumunuzu beklerim. :) Teşekkürler.

      Sil
  2. bu koreli çocuklar inanılmaz şeker olmakla beraber harika birer oyuncular.
    bu filmi izlemedim ama genel olarak öyle. değil mi ama?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın ama böyle tatlı oldular mı filmi/diziyi daha da izlettiriyorlar :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma