Böğürtlen Kışı ~ Sarah Jio


Sarah Jio özellikle bu senenin en çok okunan yazarlarından biri oldu çevremde gordüğüm kadarıyla. Ben de bu furyadan nasibimi aldım ve Böğürtlen Kışı 'yla başladım. Kapak tasarımını en çok beğendiğim kitabı buydu yazarın. O açıdan yazarın kitapları içerisinde Böğürtlen Kışı öncelikliydi.

1930'larda yaşayan Vera oğlu Daniel ile birlikte kıt kanaat yaşayan bir kadındır. Bir gün çalışmaya gittiğinde küçük oğlu Daniel'ı evde yalnız bırakmak zorunda kalır ve geldiğinde Daniel'ı evde bulamaz. 
Günümüzde yaşayan Claire'den ise Mayıs ayında zamansız yağan kar ile ilgili gazetede bir haber yazması istenir. Bu olayı araştırdıkça Vera ve Daniel ile ilgili bulduğu bilgiler Claire'i cezbeder ve olayı araştırmaya başlar.

Kitabın sonunu başından tahmin edebiliyorsunuz diyebilirim. Yazarın verdiği ufak tefek ip uçları kitabın sonunun nereye gittiğini adeta bağırıyor. Bu açıdan biraz zayıf bulsam da sade ve akıcı bir dille yazıldığı için hem çarçabuk okuyabiliyorsunuz hem de tahminde bulunsanız bile okurken keyif alabiliyorsunuz.

İlk kitabı sevdiğim için yazarın diğer kitaplarını da okumak isterim. Hangisiyle devam edeceğim konusunda karar veremedim. Önerilerinize açığım ^^

Sevgiler...

5 yorum:

  1. mart menekşeleri ve yağmur sonrası da güzeldir ama ben sarah jio nun bu patlamasına sebep bloggerın etkisi diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yağmur Sonrası' nı gözüme kestirdim ben de sen de önerdiysen o olsun :)
      Haklısın Bloggerlar sayesinde Türkiye'de çok tanındı. Yurt dışında bizdeki kadar okunmamış gibi geldi bana da internette pek resim falan göremeyince de emin olamadım :D

      Sil
  2. Aynen Adsız arkadaşım, eğlenceliydi o günler.
    Keşke adını da yazsaydın da aramızdan hangi zat-ı muhterem olduğunu anlayabilseydim ^^

    YanıtlaSil
  3. Yağmur Sonrası çok güzeldi ama Son Kamelyada bir o kadar güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böğürtlen Kışı 'ndan başka kitabını okuyamadım sanırım tarzı bana fazla hitap etmiyor ama ümitliyim bir gün okuyacağım inşallah diğer kitaplarını da :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma