God's Gift - 14 Days


Güzel dizilerin, filmlerin ya da kitapların postlarını yazmak çok zor oluyor. Yine çok zor yazacağımı düşündüğüm bir dizinin başlığını attım. Umarım aklımdakileri güzel ifade edebilir ve spoiler içermeden yazabilirim. 

Gerilim türü filmleri ve dizileri izlemeyi severim hele ki konusu karma karışıksa. Türünde izlediğimin en iyisi, izleyin diyebileceğim, arkasında rahatça durabileceğim bir yapımdı. 

Biraz fantastik dizi. Bir anne kaçırıldıktan sonra ölü bulunan kızının acısına dayanamayıp intihar ediyor ve mucizevi bir şekilde olaydan 14 gün öncesine dönüyor. Bir nevi kaderle dans edecek olan anne, kızının kaçırılmasını ve öldürülmesini engellemeye çalışıyor. Bu uğraşında da yalnız değil. Eski polis memuru Ki Dong Chan, anne-kıza yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Böyle anlatınca hiç heyecanlı gelmemiştir eminim ama izlerken kendinizi parçalıyorsunuz bazen heyecandan.


Hiçbir ayrıntı dizide es geçilmemiş. Ufacık bir detay ilerleyen bölümlerde karşınıza çıkabiliyor. Bu da benim açımdan izleyiciyi büyüleyen şeylerden en önemlisi dizi süresince. 
Diğer oyuncular da çok iyiydi ama özellikle Lee Bo Young'un ve Jo Seung Woo'nun oyunculukları çok çok iyiydi. İkisini de daha önce izlemiş olmama rağmen gördüklerimin en iyisiydi diyebilirim.

Lee Bo Young 'un kızının kaçırıldığında, TV programından kaçıran kişiye seslendiği sahne dizinin en iç burkan sahnelerinden biriydi. Lee Bo Young gerilim türünün vazgeçilmezi sahneleri göğsünü gere gere oynamış. Yerlerde sürükleniyor, düşüyor kalkıyor ve tüm bunlar için çoğunda dublörünü kullanmamış. Dizi bittikten sonra special bölümü mutlaka izlemelisiniz. Tüm bunları anlatıyor çünkü.


Diziyi izlemeye başladığımdan beri Jo Seung Woo 'yu daha önce sadece The Classic 'te izlediğime pişman olup durdum. Jo Seung Woo'nun oyunculuğuyla ortaya çıkan ( Başka birinin beni karaktere bu kadar bağlayabileceğini sanmıyorum çünkü)  Ki Dong Chan 'ı çok sevdim. Gerilimin tavan yaptığı sahnelerde bile sevimliliğiyle öne çıkıyordu. Ki Dong Chan 'ı izlemelere doyamadım.




Dizinin odak noktası Seat Byul (Kim Yoo Bin)'i daha önce birçok yerde izlemişim. Ama içlerinde en hatırlanabilir olanı benim için Oh My Lady deki haliydi. O zamandan çok sevmiştim bu çocuğu ben çok tatlı ^^
İki dizide de tatlı ve ağlaktı. Olur olmadık her şeye ağlamasını saymazsak akıllıca bir kızdı Seat Byul.
Ve bizim gibi Dong Chan aşığıydı. 




Dizinin sürprizleri sadece senaryosundakilerle bitmiyor ve çok özel bir ismi de ağırlıyor.
No Min Woo elbette.


Birçok karakterin oyunculuğunu övmek isterdim ama hem sizleri de sıkmak istemediğimden hem de en sevdiklerime ve önemli olanlarına değindiğim için gerek duymadım.

Sizi uzun bir süre etkisinde bırakacak belki de psikolojinizle oynayacak bir dizi God's Gift - 14 Days.
Bu tarz dizilerin çokça gelmesini umuyorum. Sizler de izlediyseniz şimdi, izlemediyseniz izledikten sonra mutlaka yorum atın. Çünkü üzerine bol bol konuşmayı hak eden bir dizi ^^

Sevgiler...






4 yorum:

  1. Bu diziyi çok beğendim ama gerektiği kadar ilgi görmediğini düşünüyorum..Çünkü herkes romantik komedinin peşinde böyle akıllıca diziler hoş gelmiyor onlara..Ayrıca seninle zevklerimiz kesinlikle uyuyor! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman blogunun altını üstüne getirip senin izlediğin benim kaçırdığım yapımları izlemem gerek :D
      Kesinlikle katılıyorum reytinglerine şöyle bir baktım çok çok aşağılarda kalmış, çok anlamadığım için yazı içerisinde üzerinde durmadım pek. Ziyan etmiş Kore halkı bari bizimkilerin gözü açık olsun da kaçırmasın :D

      Sil
  2. bunun gbi dizi önerebilirmisin bu tarz ve güzl :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz istiyorsan buna en yakın Secret var. Çok beğendiğim dizilerdendir :) linkini de atayım hatta http://kahveminkokusu.blogspot.com.tr/2014/01/secret-secret-love-2013.html?m=1

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma