A Royal Tailor / Kraliyet Terzisi (2014)

kraliyet terzisi

Tarihi dizi ve filmlerin güzelliği başkadır. Herkes tarihi yapımları sevmez ama seven de iyisini buldu mu öve öve bitiremez benim gibi. Ama bu yazımda çok överek sizlerin de beğenisini tavan yaptırmayı düşünmüyorum. Umarım yani.. :)

Konusunu anlatmakla filmi hiç etmek istemiyorum. Konusunu uzun uzun yazarsam tüm güzelliği kaçacak gibi geldi. Kısaca aşk, entrika ve tutkuyla çevrili bir saraydaki naif bir sevgiyi ve muhteşem ötesi kıyafetleri gözler önüne seriyor diyebiliriz.
ko sooroyal tailors

Konusundan ziyade oyuncularının popülerliği ile dikkatimi çekmişti çıktığında. Park Shin Hye, Yoo Yeon Seok, Ko Soo, Han Suk Kyu... Gerçekten popüler ve iyi oyuncularla çalışılmış.
kore tarihi film
Park Shin Hye 'yi Kraliçe olarak görünce rolünün altından kalkıp kalkamayacağını merak etmiştim. Bu kız şımarık olmadığı zamanlar iyi iş çıkarıyor bana kalırsa. Kraliçe olmasını başta yadırgasam da rolünün hakkını vermiş diyebilirim.
lee jong suk

Daha önce izlemişim ama bu filmdeki oyunculuğu sayesinde Kong Jin 'i canlandıran Ko Soo'nun harika bir oyuncu olduğunu fark ettim. Zamanın kıyafetleri ve saçı acayip yakışmış. Zaman zaman Jang Hyuk 'a benzettiğim de oldu. Ona da bu haller çok yakışır :) Ses tonu da çok hoş söylemeden geçmeyeyim.
kore filmleri

Bu kadar tatlı, sevimli bir adamı böylesine gıcık ve kötü bir karakter olarak görmek beni hem şaşırttı hem de mutlu etti. Yoo Yeon Seok 'un bu halini görmeyi de çok istiyordum. Yakışmış ama Warm and Cozy 'deki sevimli Yeon Seok 'umuz daha iyi yaa :)
park shin hye gif

Han Suk Kyu 'nun oyunculuğuna hayran kaldım. Sanki tarihi dönemden fırlayıp gelmiş , oyuncu değilmiş gibi gerçekçiydi. 
the royal tailor gif

Tarihi film olmasına rağmen sıkıcı değildi. Bazı filmler izlerken bitse de gitsek dedirtiyor ama bu film onlardan değil. Sevgiyi ve hırsı anlatış şekli de çok etkileyiciydi. Son olarak filmin esas kahramanları geleneksel saray kıyafetleri muhteşemdi. Resimlerini paylaşmayacağım ki filmi izlerken kıyafetler de sizi büyülesin. 
royal tailors gif

Kapanışı Baek Ji Young 'un film için söylediği şarkıyla yapalım.
Not: Filmi izlemeyenler klibi izlemesin. 



Sevgiler...

11 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayyy ama spoiler yapmışın sonunuuuu :'(
      haklısın ya evet terzi harikaydı :)

      Sil
    2. Ayy özür dilerim istiyorsan sil yorumu izleyecek olanın okuyunca zevki kaçmasın:(

      Sil
    3. tamam o zaman izin verdiğin için siliyorum teşekkür ederim anlayışın için ^^

      Sil
    4. le yan'ın yazdığı yorumu okuyup, sonunu öğrenince izlemekten vazgeçmiştim. unutunca izlerim diyordum. yorumu kaldırman iyi olmuş hem bende unutmuşum ne yazdığını, artık izleyebilirim :)

      Sil
    5. O zaman kısa zamanda izleyip geri gelmeni bekliyorum :D

      Sil
  2. Tarihi dizilerin o çok tatlı olan tatları var. Mesela bende Diriliş ''Ertuğrul'' da en sevmediğim karakter olan Gündoğdu'ydu sanırım adı. Onu bile çok sevebiliyorsun konu tarih olunca. Bir de kıyafetler var tabii, bende giymek çok istiyorum o tarz kıyafetleri. Bir keresinde, AVM'lerin birinde muhteşem yüzyıl sahnesi vardı. O kıyafetleri giyip resim çekmiştim, ayıptır söylemesi bana da çok yakışmıştı :D Neyse işte, film de güzel gibi. Bir ara izleyeceğim T.T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya kesinlikle tarihi ortamların o havası bile bambaşka. Ben de isterdim o dönemlerin kıyafetini giymek ama hem osmalı hem cheson dönemlerini :D
      İzlersen fikirlerini paylaş benimle :)

      Sil
    2. Park Shin Hye, hem seviyorum hem sevmiyorum. Bir tuhaf kız :D

      Sil
    3. Valla öyle bi an sevimli geliyor sonra bi bakıyorsun hiç sevmiyorsun :) ilginç :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma