Sevimli Tehlikeli (2015)



Geç kalmış bir post bu arkadaşlar ama blogumda olması hoşuma gidecek bir post.
Her Türk filmini izlemeyen biri olarak geçtiğimiz günlerde vizyonda olan Sevimli Tehlikeli filmini çok merak ediyordum. Romantik komediyi hakkıyla çekemeyen bir ülke olduğumuzu düşünüyorum. Oyuncularının
(Şükrü Özyıldız 'ı kast ediyor) da etkisiyle mutlaka izlemeliyim dediğim bir filmdi. Ancak fragmanlarda ve izleyenlerin yorumlarında rastladığım Hint filmlerini andıran sahneler ve buna ilişkin yorumlar filme ön yargılı gitmeme sebep oldu. 

Zaten Şükrü Özyıldızı Aashiqui 2' yi izlediğimden beri Aditya Roy Kapoor 'a benzetiyorum. Bu yüzden bir tık öndeydi benzerlik açısından. :) Şükrü Özyıldız filmde adeta parlıyordu. Sırf burada değil genel olarak
oyunculuğunu ciddi anlamda çok seviyorum.

Resimlerden benzetemeyebilirsiniz belki ama izlediğinizde andırdığını fark edersiniz diye umuyorum ^^

Filmin konusuna gelirsek; Masalsı, entrikalarla süslenmiş zengin kız - fakir oğlan aşkı bir yerde.
Bebekliğinde ailesinden çalınan Zeliş zengin bir ailenin prensesi gibi büyütülüyor. Zelişi kaçıranlara yardım etmek zorunda bırakılan Zarok ise bu olayın vicdan azabıyla büyüyor.
Kader onları yıllar sonra eğlenceli bir şekilde bir araya getirse de her şey bu kadar eğlenceli devam edebilecek mi acaba?!

Filmde kullanılan mekanlar, müzikler ve dediğim gibi Türk filmlerinde aşina olmadığımız romantik-komedi tarzı sebebiyle film eğlenceli, izlenesi bir hâl alıyor. Atlamalı zıplamalı, rengarenk toz uçurmalı, hint müziğine benzeyen müziklerinden dolayı bir parça Bollywood'u andırıyor olabilir ama izlerken sizi rahatsız etmiyor. Ya da ben Hint sinemasını sevdiğim ve aşina olduğum için problem etmedim. En çok müzikler devreye girdiğinde Hint filmi izliyormuş hissine kapılıyorsunuz ama dediğim gibi beni rahatsız etmemişti.

Yine de filmin Hint akımına kapılmadığını inkâr edemeyiz. 1. video filmin fragmanı. 2. ise fragmandaki müziğin orijinali. Bir Hint filmi olan 'Queen' in müziği imiş.

İzleyenlerin yorumlarını merak ediyorum.
Ben mi duyarsızım yoksa gerçekten abartılacak bir yanı yok mu benzerliğin. :)
İzlememiş olanlara da izlemelerini tavsiye eder, iyi seyirler dilerim.

Sevgiler...

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahaha haklısın bazı resimleri o değil gibi.
      Kesinlikle bu söylediğine de hak veriyorum remake yaptık, esinlendik, yasal olarak kullanıyoruz deseler çok da takılmayacağım. Kendi kendimize yetecek fikirler üretemiyor olmamız haricinde :D
      Ve sonuncusuna sonuna kadar katılıyorum arada kendi sesini kullanmasaymış çoook daha iyi olurmuş.
      Ne kadar çok hak verdim sana böyle :D

      Sil
  2. Ayyy fragmana ba-yıl-dım!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fragmana tav oluyosun önce zaten. İzle sen de beybem :*

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma