İyi Kız - Mary Kubica // Okuyucu Yorumu

Ders çalışma, iş falan derken kitap okumak yapmayı en çok istediğim eylemlerden biriydi son aylarda... Bu araya ancak bir kitap sığdırabildim. O da İyi Kız. Uzun süre kitap okumadığım için öyle bir açlıkla okumuşum ki kitabı bir kaç günde bitirdim. Normalde hızlı okuyan biri değilimdir gerisini siz düşünün. 

Gelecek zamanla yazılmış olduğu için (yapıyorum, gidiyorum gibi) bazı arkadaşlarım rahatsız olup okuyamadılar. Bu durum beni en fazla 15 - 20 sayfa rahatsız ediyor sonra alışıyorum. Ama bu kitapta daha erken bile alıştığımı söyleyebilirim. Yazı dili akıcı ve konu bir o kadar güzeldi ki çabucak bitirdim.

Kitap olaydan önce ve olaydan sonra şeklinde anlatılmış. Bu önce - sonra olayını  hikayeye farklı açılardan bakmamı sağladığı için çok severim. Ayrıca hep farklı kişilerin ağzından anlatılmış, kaçırılan karakter hariç; Annesi, kaçıran adam, dedektif... Bu yüzden klasik bir kaçırılan kurban ve onu kaçıran psikopat hikayesi olarak görmeyin İyi Kız 'ı,

Bir çok duyguyu içerisinde barındırıyor; hırs, adalet, sevgi, nefret. Tüm bu duyguları bir arada hissettirebilen okuduğum nadir kitaplardan biri. Çok sıkışık bir zamanımda okuduğum için çarpıcı sonuyla (daha önce bu tarzı çok okumadığım için beni şaşırttı) gerçekten iyi ki bu kitabı okumuşum dedirtti. Böylesine bir son beklemiyordum.

Peki Mia size göre İyi bir Kız mı?

Sevgiler...

4 yorum:

  1. Şaşırtan sonları seviyorum :)) İyi Kız'ı da bu nedenle okuyabilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla beklentini arttırmayım belki seni şaşırtmaz ama ben sevdim ^^
      Okursan yorumlarınla beklerim ^^

      Sil
  2. Peki Mia size göre İyi bir Kız mı?
    Bak şimdi ben buradan spoiler çıkarırım ama çok kötü oldu bu ... !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok unutkan olduğumdan kitabı unuttum desem ayıp olmaz değil mi???
      Ama hatırladığım kadarıyla Mia yı haklı bulduğum yanlar olmuştu :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma