The Truman Show (1998)


Çocukken izlediğim ve beğendiğim filmleri vakit buldukça tekrar izliyorum. En sevdiklerimden biri de Truman Show 'dur. Çocuk aklımla bunun kült bir film olduğunun farkında olmadan sevmiştim ben. Yalnız o zamanlardan belliymiş iyi filmden nasıl da anladığım ^^

Truman show gif
Film kardeşimle yaşıt olduğu için daha önce izleme şansına nail olamamıştı. Filmin ismini duymuştu en sevimli repliğini biliyordu ama ısrarlarıma karşı koyup izlemiyordu. Dün akşam son bir ısrar dalgasıyla kanına girip harika bir film izlemesine vesile oldum. (Ne kadar gurur duyulası bir proje) 
Aklına nerden düştü derseniz şu sıralar Fox Tv de yayınlanan Nolur Ayrılalım dizisinin bu filme göndermeler yaptığını çoğunuz anlamışsınızdır. (Anlamadıysanız da artık biliyorsunuz) Kardeşim de benim gibi filmlerin dizilerin birbirlerine yaptığı atıfları sevdiğini bildiğimden bu fırsatı kaçırmadım.

Hazır konusu açılmışken buna da değinmek isterim. Neler benziyor?!
Benim gördüklerimden ilki ve en belirgin olanı tabii ki esas oğlanın haberi olmadan kendisinin hayatının programının yapılıyor oluşu. Aynı şekilde Truman 'ın da durumdan haberi yoktu. 

İkincisi Turgay yani yönetmenin yaptığı programın adı... Tru-Guy Show. Burada da Truman Show 'a gönderme yapıldığı bariz. Evet yönetmenin adı Turgay oluşuyla da bağlantısı vardır elbette.
Jim carrey

Üçüncü ve bence en detay olanı ise iki yönetmenin de tarzları birbirine benzer. Hatta yüzükleri en dikkat çekici benzerlikleri. Ah bir de el hareketleri var unutmamak gerek. 

Tahminlerime göre daha sonra da esas kız olayı olacaktır ama şimdilik kalsın. O durum tam gelişmediği için yazmaya gerek yok :) Tabii ben yazıyı hazırlayana kadar dizi final yaptı umarım başka kanalda devam eder. Güzeldi. 

Velhasıl filmi hala izlememiş olanlarınız varsa hiç düşünmeden açıp izlemenizi tavsiye ederim. Jim Carrey 'nin bence en güzel rolü buydu. Bir de Sil Baştan var es geçmeyeyim.
Yapım yılının eski oluşuna aldırmayın. Unutmayın en güzel filmler eski olanlardır ^^

Sevgiler...

4 yorum:

  1. İzlemiştim, hatırlamış oldum :)
    Güzel yorumlamışsın canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Tekrar izlemeye değer filmlerdendi

      Sil
  2. Filmin sonundaki replik, hayatımda gördüğüm en iyi replikti. Harika bir yayın!
    http://www.samettutal.com

    YanıtlaSil
  3. Bende yıllar önce izlemiştim ve çok beğenmiştim o zaman. Geçtiğimiz aylarda aklıma düşünce yeniden izleyeyim dedim o yaşlarda anlamadığım, kaçırdığım bir çok şey olduğunu gördüm.
    İzlemeyenlere bende deliler gibi tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma