Deha - Marie Lu // Okuyucu Yorumu

Herkes ramazanda bir sürü kitap okudu. Ben de onlardan biri olmak isterdim ama açken ben ben değilim gerçekten. Bırakın kitap okumayı dizi / film bile izleyesim gelmiyor. 

Elbette fırsat buldukça okumaya çalışıyorum. Hazır Efsane 'nin üzerinden çok geçmemişken Deha 'yı okumayı uygun buldum. Pegasus Yayınları 'ndan çıkan bu seri gerçekten en iyi distopya serilerinin arasında yerini aldı. Açlık Oyunları ilk göz ağrım olduğu için onun yerine koyamıyorum maalesef.

Bilmeyenler için seri 3 kitaptan oluşuyor. İlk kitap, Efsane. Deha ise ara kitap. Ama ara kitap olmanın verdiği sıkıcılık, ağırlık, boşluk bu kitapta yok. Yazar gerçekten işini biliyor. 

İlk kitabı çok hızlı okuduğumu söylemiştim. Deha da Efsane ile yarışır düzeydeydi. Akıcıydı ve merak unsuru Deha 'da daha fazlaydı. Ara kitabın merak unsurunu bu kadar iyi kullandığı nadir örneklerinden biri diyebilirim. 

Yine ilk kitaptaki gibi hem June 'un ağzından hem de Day 'in ağzından okuyoruz kitabı. Bu her iki cepheden de kitaptaki tüm detayları görebilmenizi ve karakterlerin ruh halini rahatça hissedebilmenizi sağlıyor. Bu şekilde okuduğum bir diğer kitap Yandaş 'tı ancak Veronica bu iki karakter ağzından anlatma işini bence Marie gibi mükemmel yapamamıştı. Marie 'nin ciddi anlamda bu işte usta olduğunu düşünüyorum.

Karakterler hakkında da bir şeyler söylemem gerekirse... June 'a hak verdiğim onlarca olay oldu bunun yanı sıra Day 'e de bir o kadar sinirlendiğim yerler vardı kitapta. Karakterinin verdiği asiliği June üzerinde kullanıyor olması zaman zaman sinirinizi bozmuyor değil. İşte bu zamanlar için alternatif erkek karakterimiz Anden var. Sağlam bir Day hayranı değilseniz benim gibi gönlünüz yeni gelen prens Anden 'e feci halde kayabilir. ^^  Bir de Tess var. Küçük Tess artık Day için hissettikleri hakkında kendinden emin. Okurken gıcık etse de şöyle bir düşündüğümde hak vermiyor değilim hani.


Yakın zamanda Şampiyon 'u okumak için sabırsızlanıyorum. Çünkü Deha öyle heyecanlı bir yerde bitiyor ki son kitabı bekletmek yürek ister. 

Serinin diğer kitapları;
1 - Efsane
2 - Deha 
3 - Şampiyon

Sevgiler...

2 yorum:

  1. Sonu merak uyandıran kitaplar beni boğuyor hele kitapların arasındaki süre 1 yıl olunca kendimi suyun içinde boğulan bir balık gibi hissediyorum ne yazık ki şlgşjh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahha bu seri bitti ama rahat rahat okuyabilirsin :D
      Ki okumanı tavsiye ediyorum :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım:Sawako Kuronuma